Onderhoudsadvies

Informatie

  • Wat is PH?

PH is de afkorting voor de zuurgraad (ook wel zuurtegraad genoemd) van je huid. Alles wat water bevat, heeft ook een pH-waarde. Ieders pH waarde van de huid is anders, er zijn namelijk een groot aantal factoren van invloed op je pH waarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cosmetische producten, je leeftijd, voeding, roken, water, zwangerschap en zon. Ook kan je pH waarde dus na verloop van tijd veranderen.

Hoe vervelend dit ook is, tast deze zuurtegraad de bovenste laag van alle onedele metalen aan, dus ook deze van Happy Rebel sieraden. Hierboven las je al dat ieders pH waarde anders is en zodoende zal het verkleuren van je sieraden bij iedereen op een ander moment optreden. Uiteenlopend van een week tot ruim twee jaar of zelfs nooit, bij iedereen zal dit proces verschillen. Uiteraard is het ook afhankelijk van hoe vaak je het sieraad draagt en in welke omstandigheid, bijvoorbeeld op een zonnige maar vochtige zomerdag of juist in de winter wanneer je amper zweet.

Advies

Sieraden kunnen na verloop van tijd gaan verkleuren. Dit wordt vaak veroorzaakt door de ph waarde van de huid, chloor, zeewater, parfum of andere huidproducten. Dragen van de sieraden tijdens het douchen, sporten of zwemmen versnelt het slijtage proces van bijvoorbeeld het vergulde laagje.

Mochten sieraden dof worden, dan kan je altijd proberen de sieraden met een zilverdoekje op te poetsen. Bewaar je sieraden ook het liefst apart in een afgesloten plastic zakje (gripzakje) in het donker, dit om oxidatie met lucht en licht te voorkomen. (niet in de badkamer i.v/m. vocht)

Op deze manier kun je je sieraden het langst met plezier dragen!